f1

2015.05.27. 14:09

Lehet, hogy jogi lépéseket tesz a de Villota család

"Maria kívánsága is az volt, hogy gondatlanság miatt ne történhessen ismét ilyen baleset."

Tajthi Andrea

Maria de Villota családja nem zárja ki annak lehetőségét, hogy jogi lépéseket tesznek a Marussia ellen, miután lezárták a baleset ügyét, és a csapat ellen nem indult eljárás.

Az Egészségügyi és Biztonságvédelmi Bizottság, mely a baleset körülményeit vizsgálta, kedden közölte, hogy úgy gondolják nincs ok további intézkedésre.

Kedd este a de Villota család egy közleményben azt állította, hogy ők még nem látták a Bizottság jelentését. Hozzátették, hogy ha majd kielemezték azt, fontolóra veszik, hogy jogi lépéseket tegyenek.

"Május 14-én a hatóságok tájékoztattak bennünket, hogy a vizsgálat véget ért, s ezzel egy időben azt is közölték velünk, hogy nem volt elegendő bizonyítékunk ahhoz, hogy büntetőeljárást kezdeményezzünk." - állította a de Villota család. "Jelenleg még mindig várjuk a jelentést, így annak tartalmát, a vizsgálat eredményét is. Amint a Bizottság rendelkezésünkre bocsátja a jelentést és annak tartalmát, át fogjuk azt tanulmányozni, és eldöntjük, hogy teszünk-e jogi lépéseket, annak érdekében, hogy a felelősségvállalás a jövőben ne maradhasson el, hiszen Maria kívánsága is az volt, hogy gondatlanság miatt ne történhessen ismét ilyen baleset."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!