f1

2016.03.30. 18:21

Stewart: Manapság már mindenki csak a rosszat látja az F1-ben

A háromszoros világbajnok szerint a száguldó cirkusz nincs akkora válságban, ahogy azt hiszik.

Kovács Noémi

Míg úton-útfélen arról hallani, hogy az F1 kitartó mélyrepülést produkál az utóbbi évek folyamán, a skót ex-pilóta nem osztja ezt a nézetet, legalábbis nem teljes mértékben. Sir Jackie Stewart szerint ugyanis, a hibák ellenére még mindig vonzó lehet a Forma-1 a nézők számára és a szponzorok számára egyaránt.

„Manapság mindenki csak a rosszat látja meg. Azt kell mondanom, hogy a mezőny túl messze van egymástól, túl kevés a verseny. De a sport néhány okból kifolyólag még mindig vonzó. Példának okáért, az első Rolax-szerződésemet 1968-ban írtam alá és még mindig velük vagyok. Négy évvel ezelőtt javasoltam, hogy támogassák az egész sorozatot, ez lehetett volna számukra a legjobb választás.” – kezdte a skót pilóta.

„Ha jelenleg van is néhány probléma, korábban már láthattuk, amikor Michael Schumacher nyert meg mindent. Azonban a sport még mindig egészséges. A mi generációnk azt mondja, hogy a „Az F1 túl komplikált, térjünk vissza a régi rendszerhez!” Viszont a srácok rögtön átlátják az egészet. Mi mindig is a múlthoz viszonyítunk, ők azonban elfogadják, ha valami új. Egy dolgot mondanék még. Rövidesen egy nagy, nemzetközileg ismert cég érkezik meg a Forma-1-be, mint a sorozat globális szponzora, akik biztos nem szánták volna el magukat erre a lépésre, ha úgy gondolnák, a sport megindult a lejtőn.” – fűzte hozzá Stewart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!