f1

2016.08.05. 15:17

Wehrleint nem hatja meg, hogy Haryanto néha jobb nála az időmérőkön

A Manor két újonc versenyzővel vágott neki az idei szezonnak: a Mercedes által támogatott tavalyi DTM bajnok Pascal Wehrleinnal és az indonéziai állami támogatottsággal bíró Rio Haryantóval.

Horváth Dániel

Fotó: Varga András

Mindketten első szezonjukat kezdték a Forma-1-ben, de egyértelműen Wehrlein szereplésére volt kíváncsi mindenki, a 21 éves német bemutatkozását nagy kíváncsiság övezte.

Haryanto azonban túlszárnyalta a várakozásokat: az eddigi tizenegy kvalifikáción öt alkalommal is tehetségesebbnek tartott német csapattársa előtt végzett.

„Igen, ez jó eredmény” – mondta Haryanto, akinek nem lehet túl nyugodt a nyári szünet, ugyanis szponzoraival együtt jelenetős pénzeket kell mozgósítania, ha a szezon második felében is Forma-1-es versenyző szeretne lenni.

A 21 éves Wehrleint azonban nem foglalkoztatja túlságosan Haryanto időmérő edzéseken nyújtott teljesítménye: „Egy dolog az időmérő, egy másik pedig a verseny” – mondta a tavalyi DTM bajnok az Auto Hedónak.

„Versenyek tekintetében 11-1-re állok Rióval szemben, beleértve az ausztriai tizedik helyezést is. A pontokat nem szombatonként osztják.”

Pascal egyébként elégedett az első félévével: „Az volt a cél, hogy szerezzünk legalább egy pontot. Ezt megtettük, ennek köszönhetően a Sauber előtt tizedikek vagyunk a konstruktőrök között. Nem hiszem, hogy remélhettünk volna ennél jobbat.”

A fiatal német jövője egyelőre tisztázatlan, szó van egy esetleges Force India ülésről, de akár a „Ferrari B”-be, a Haas csapathoz is kerülhet.

„Nem tudom mi lesz 2017-ben. Egy éves szerződésem van, szóval jelenleg várakozom. Az első szezon soha nem tökéletes, de az Ausztriában szerzett pont magáért beszél. A hátrelévő versenyeken pedig újabb lehetőségeim lesznek pontokat gyűjteni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!