f1

2016.10.06. 05:31

A Mercedesen múlhat Massa jövője

Felipe Massa elárulta, csapata jelenlegi motorszállító partnere lehet a kulcs későbbi szerződéséhez.

Komenda Vivien

Fotó: Varga András

A brazil miután megerősítette, 2017-től már nem lesz a Forma-1 mezőnyének tagja, lehetséges opcióként a DTM és a WEC mellett a Formula E-t említette, hiszen nem szeretné abbahagyni a versenyzést.

A Mercedes pedig pár napja jelentette be, 2018-ban szívesen csatlakozna az elektromos szériához.

„A villamosítás komoly szerepet játszik az autóipar jövőjében.” – fogalmazott Toto Wolff. „A Formula E-nek tehát nagyon komoly feladata van a fejlődés szempontjából.”

Massa Mercedeses kapcsolata azonban nem csak egy Formula E ülést eredményezhet számára, hiszen a német gyártó a DTM-ben is képviselteti magát.

„Azt gondolom, a kapcsolataim nagyon fontosak a jövőm szempontjából.” – nyilatkozta a brazil az UOL Esporte-nek. „De az igazat megvallva, még semmi nincs eldöntve. A tárgyalások most kezdődnek.”

A brazil hozzátette, nem sieti el a döntést.

„Biztos akarok lenni abban, hogy azt akarom csinálni, amit választok. Először is, a jövőm nem csak a versenyzésben van. Természetesen szeretnék versenyezni, mert ez az, amit imádok, de más dolog is van az életben.” – zárta Massa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!