f1

2016.12.08. 09:56

Horner szerint Verstappen ellenfelei felköthetik a gatyájukat

Max Verstappen a jövőben még ennél is jobb lesz.

Tajthi Andrea

Fotó: Tóth Zsombor

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner arra figyelmeztette a Red Bull riválisait, hogy Max Verstappennek még mindig van hova javulnia, és bár lenyűgöző teljesítményt nyújtott 2016-ban, lesz ő még ettől jobb is.

Verstappen első Red Bullos versenyét meg is nyerte Barcelonában, Brazíliában pedig a 14-ről a harmadik helyre jött fel az esőben.

"Szerintem minden sportoló képes fejlődni minden területen." - vélekedik Horner. - "Ő (Max) folyamatosan gyűjti a tapasztalatokat. Nagyon érett versenyzést mutatott be (Abu Dhabiban), és ahogyan a szuperlágy és lágy gumikra vigyázott, az is nagyon érett volt. Szerintem ahogy gyűjti a tapasztalatokat, úgy lesz egyre jobb az elkövetkezendő években. Mindig vannak olyan területek, melyeken fejlődni lehet."

"Elképesztően lenyűgöző munkát végzett, ahogy beugrott az autóba (a Toro Rossoból át a Red Bullba), megnyerte az első (Red Bullos) versenyét, aztán menetelt toább, további dobogós helyezéseket szerezve." - mondta Horner. "Számomra nem csak a barcelonai versenyzése volt kiemelkedő, mert nagyon erős volt Montrealban is, és brilliánsan vezetett Silverstoneban is. Nagyon erős volt Ausztriában és nagyszerű versenye volt Japánban. Mexikóban is erős volt. Brazíliában abszolút kiemelkedően versenyzett, ahogy Abu Dhabiban is nagyszerű volt. A jövő egyik legjelentősebb emberévé tette magát."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!