Változások lesznek

2019.06.18. 07:00

Nyarat jeleznek már a vasi menetrendek is

Kerékpárszállítással erősített a nyárra a GYSEV, van augusztus végéig érvényes változás a MÁV járatain, és a régiós busztársaságnál is módosult a menetrend az első nyári hónap derekán.

Bakos Ágnes

Fotó: Unger Tamás

Kerékpárszállítással bővít a nyárra a GYSEV, ez az egyik változás a menetrendben. A Szombathely–Csorna–Hegyeshalom, a Szombathely–Szentgotthárd, valamint a Szombathely–Zalaszentiván–(Nagykanizsa) vasútvonalon több vonaton is lehet biciklit szállítani. Ezen kívül egyes vonatokhoz új kocsit csatolnak: azokat emelőberendezéssel szerelik fel, így biztosítják a kerekesszékkel történő utazást.

Változás, hogy a Sopronból 8 óra 10 perckor induló személyvonat közvetlen kocsit továbbít Szombathelyen át Keszthelyre. Onnan 16 óra 39 perckor indul a vonat párja, tehát a Balatontól közvetlenül Szombathelyre és Sopronba. Pécs felé is bővült a vonatozási lehetőség: a 7 óra 17 perckor induló, Szombathely–Celldömölk–Tapolca–Fonyód–Kaposvár útvonalon közlekedő vonat nyári végállomása Pécs.

A vakációra több régiós buszjárat leállt
Fotó: Unger Tamás

Nyárra váltott a MÁV is, igazodva a balatoni turisztikai szezonhoz. Szombathely itt is érintett: a vasi megyeszékhely és a Balaton északi partja között Tapolcán át naponta közlekedik egy pár Kék Hullám sebesvonat, légkondicionált InterCity kocsival és kerékpárszállítási lehetőséggel.

Szombathely és Keszthely között naponta két pár közvetlen vonat közlekedik. Az egyik vonatpár Keszthelyen át Balatonszentgyörgyön és Fonyódon át Kaposvárig, illetve Pécsig közlekedik, így a Balaton déli partja is kényelmesen elérhető.

Kisebb menetrend-módosítások léptek életbe a régiós busztársaságnál, az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központnál is. A nyári tanítási szünetben leáll több, a diákokat, kollégistákat kiszolgáló, a tanév közben péntekenként, vasárnapokon vagy hétfőnként közlekedő autóbusz. Például a Szombathely–Vasvár–Zalaegerszeg–Nagykanizsa, a Szombathely–Csepreg, Szombathely–Rum, valamint a Szombathely–Pécs vonalon közlekedő járat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!