Maszkot azonnal fel! – Megnéztük, a vasi városokban hogyan döntöttek

A tízezer lakosnál népesebb településeken a november 10-én megjelent kormányrendelet alapján helyben jelölik ki azokat a közterületeket, ahol a járványügyi veszélyhelyzetben kötelező a maszkviselés. Megkérdeztük, Vas megyében hol és hogyan döntöttek.

Vas Népe

Kötelező maszk használat közterületen, kutyasétáltatás, főtér Benkeházi Xénia, 20201111, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Celldömölk

Celldömölkön a 6 éven felülieknek kötelező a maszkviselés a szolgáltatás igénybevételére közterületen vagy nyilvános helyen történő várakozás ideje alatt; az üzletek, a vendéglátó egységek, az ügyfélszolgálatok, az egészségügyi intézmények, a hivatalok, a pénzintézetek, a posták, a gyógyszertárak bejáratától 5 méteres körzeten belül, a szupermarketek parkolóiban is. A rendelet november 14-én 5 órakor lép hatályba.

Körmend

Bebes István, Körmend polgármesterének a hivatalos közösségi oldalán tett közzé bejegyzésébő kiderül, hol kötelező viselni a maszkot a városban. Ennek részleteiről ITT írunk.

A kutyafuttatókat nem zárják le Szombathelyen, de a gazdiktól kérik a maszkviselést
Fotó: Unger Tamás

Kőszeg

Kőszeg belterületén a tömegközlekedési várakozóhelyeken, a piac és a temetők területén, a vallási közösségek épületeinél szertartásra érkezéskor és távozáskor, a gyermekjóléti, köznevelési, egészségügyi és szociális intézményekbe, élelmiszerüzletekbe, postai épületekbe érkezés és távozás ideje alatt a bejárattól számított 30 méteres körzetben a 6 év alatti gyerekek kivételével mindenki köteles maszkot viselni úgy, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje. A kutyafuttatásra kijelölt területek használati rendjéről is rendelkezett Básthy Béla polgármester: a kutyafuttatók területén egy időben hat kutyatartó tartózkodhat a kutyájával, másfél méteres védőtávolságot kell tartaniuk. A kutyafuttatásra kijelölt területek: a Kórház utca–Gyöngyös patak–Malomárok által határolt rész, az Egészségház és a műjégpálya közötti, valamint a Csónakázótó melletti–Malom utca által határolt terület.

Sárvár

Kondora István polgármester a kormányrendeletben megfogalmazott intézkedés nyomán a Rákóczi utcában, a Várkerület Rákóczi utca és Kossuth tér közötti szakaszán, a Kossuth téren, a Batthyány utcában a Kossuth tér és Hunyadi utcai csomópont közötti szakaszán rendelte el a kötelező maszkviselést. A további szabályokról a polgármester hivatalos közösségi oldalán videóban tájékoztat részletesen. A beszámolót ITT találja!

Szombathely

Az önkormányzat mától az alábbi közterületeken teszi kötelezővé az arcmaszk viselését: Fő tér, Belsikátor, Külsikátor, Gyöngyös áruház melletti árkádsor, Szent Márton utcai aluljáró, Domus bevásárlóközpont által határolt közterület és nyilvános terület, buszmegállók 10 méteres körzetében, a buszra történő várakozás során; bölcsődék, óvodák, általános iskolák bejáratának 10 méteres körzetében a gyermek kísérője számára; üzletek, bevásárlóközpontok parkolóiban.

A helyzet alakulásának függvényében módosulhat a maszkviseléssel érintett közterületek köre. Rendeletben nem szabályozható, de kérik a maszk használatát a gyárak, üzemek, közintézmények parkolóiban. A kutyafuttatókat nem zárják le, de kérik az ebtartókat, hogy viseljék a maszkot.

Kapcsolódó cikk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ilyen-a-szombathelyi-belvaros-a-kijarasi-tilalom-idejen-videoval-4416421/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!