Krimi

2023.09.20. 20:34

Robbanás volt Esztergomban, egy rendőr meghalt

Egy rendőr meghalt, amikor szerda este robbantottak egy családi háznál Esztergomban, több rendőr megsérült.

Az M1 Híradó információi szerint súlyos bűncselekmény történt szerdán kora este Esztergomban. Fenyegetőzés miatt nagy erőkkel vonult ki a rendőrség és a tűzoltóság egy családi házhoz a város külterületi részére. A fenyegető – az eddigi információk szerint – felrobbantott egy ismeretlen tárgyat. A rendőrségi akció jelenleg is tart.

Hivatalosan egyelőre meg nem erősített információk szerint az Esztergom külterületén történt robbantásban (vagy robbanásban) egy rendőr életét vesztette, további 6-7 járőr pedig megsérült.

Az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt vizsgálatot indított az ügyben.

 

Forrás: kemma.hu

A Híradóban azt mondták, hogy a családi házban élő férfi még napközben kezdett el fenyegetőzni robbantással, és az esti órákban váltotta be fenyegetését. Nem tudni, hogy robbanószerkezet, vagy egy gázpalack robbanhatott-e fel. Az M1 tudósítóját egyelőre nem engedték a helyszínre a rendőrök. 

Forrás: kemma.hu

A Magyar Nemzet azt írja, hogy egy gázpalackot robbantott fel a zavart elméjű férfi.

A Terrorelhárítási Központ felszámoló egységei teljes egészében lezárták a robbantás helyszínéhez vezető utakat. Oda csak mentőegységek és rendőrök mehetnek be.

A sérültek száma egyelőre ismeretlen, ám néhány perce még mindig szállítottak el mentővel sérültet egyes hírek szerint a tatabányai megyei kórházba, ahol egy teljes osztályt kiürítettek a sérültek fogadásához.

Sajtóinformációk szerint a helyszínre tart Pintér Sándor belügyminiszter.

A kemma.hu ezt a videót közölte nemrég Esztergomból.

A kemma szerint hosszú percekig vonultak át a szirénázó járművek kora este a városon. Esztergomban most tart kétnapos frakcióülést egyébként a Fidesz-KDNP, de a feltételezett robbanás nem annak, és nem is a résztvevők szállása közelében történt. Viszont épp ezért könnyen valós lehet az a feltételezés, hogy Pintér Sándor belügyminiszter a helyszínre siet.

A Magyar Nemzetnek megerősítették, Pintér Sándor belügyminiszter a robbanás helyszínére érkezett.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a fenyegetőző férfi, mielőtt felrobbantotta a gázpalackot, felöntötte a szobát és amit ért benzinnel, utána történt a tragédia és halt meg egy TEK-es rendőr. Információink szerint a hat-hét sérült rendőr közül három állapota súlyos.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában