Helyi bulvár, celeb

2023.12.05. 08:13

Végre ugyanazt érzem, mint a legelején" - Nagy siker a Dirty Slippers Suliturné - videó

Budapesten folytatódott Ferenczi Bebiék prevenciós programja.

Vaol.hu

Dirty Slippers Suliturné Budapesten

Forrás: You and Media Management

Fotó: Turák László

A Dirty Slippers 2011 végén indította el Suliturné elnevezésű programját, amelyek során középiskolákba látogatnak el, hogy egy koncert és egy prevenciós előadás keretein belül felhívják a fiatalság figyelmét az - alkohol, a - drogok - és a HPV veszélyeire. A zenekar, melynek dobosa az ostffyasszonyfai Ferenczi Bebi, küldetésének érzi, hogy a jövő generációinak értékes gondolatokat, hasznos tudást adjon át közvetlenül, a személyes találkozók alkalmával. 

A covid miatt két évig ugyan szünetelt a program, de 2023 februárja óta ismét teljes lendülettel járja a Lobó-Szalóky Lázár által vezetett négyes az országot. Az elmúlt pénteken a budapesti Pestszentlőrinci Technikumba látogattak el, ahová az iskolavezetés egy konkrét eset miatt hívta a formációt: el kellett tanácsoljanak egy kiváló tanulót drogproblémák miatt. 

@dirtyslippersband Király Suliturnéval indult a december Budapesten, a Pestszentlőrinci Technikumban! Szeretnéd, hogy a Te iskoládban is ott legyünk? Írd meg nekünk most és hamarosan ott lehetünk! ♥️ #dirtyslippers #suliturné #hangvagyjel #koncert #hangulat #suli #iskola #középsuli #prevenció #budapest #budapesthungary #együtt #koncertfeeling #concert #nekedbe #nekedbelegyen #veddelazeszem #dirtyslipperssuliturne #poprock #tinik #fiataloknak #fiatalság #goodvibes #csakpozitivan #csakpozitívan @Lobó-Szalóky Lázár @selectguitars @GibsonGuitars.com @Budapest, Hungary ♬ eredeti hang - Dirty Slippers Official

Lobó-Szalóky Lázár a megkeresésünkre elmondta: 

- Végre ugyanazt érzem, mint a legelején. A diákokkal nagyon hamar egymásra tudunk kattanni a koncert alatt, az előadás alatt pedig néma csendben figyelik, milyen sztorikkal hívjuk fel a figyelmüket az éjszakai életben rájuk leselkedő veszélyekre. Nagyon fontos küldetésünk, hogy a zenekar minél több városba eljuthasson, s végre a Suliturné az összes középiskolát érinteni tudja. 2011 óta csináljuk a programunkat, de például Gödöllőre is először tudunk eljutni, ezen a héten pénteken. Az az álmom, hogy minden pénteken más és más intézménybe tudjuk elvinni a Sulturnét, nyáron pedig az ifjúsági táborokban is folytathassuk. 

Az énekes hozzátette, az iskolák vezetősége - és a tanárok nagy örömmel fogadják a programot, valamint minden esetben kiemelik, számukra nagy segítség, hogy a magyar zenekar tagjai a fiatalok nyelvén, hitelesen adják át az üzenetet. Így a diákok az első pillanattól kezdve befogadják a mondanivalót és komolyan is veszik az elhangzottakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!