Szakkörök

2018.04.16. 07:00

Megmutatták magukat a jánosházi diákok

Heti és havi rendszerességű külön foglalkozásokon vehetnek részt a jánosházi Batthyány Lajos Általános Iskola diákjai. Hogy mi mindent tanultak az elmúlt időszakban a szakkörökön, azt mutatták meg diáktársaiknak és szüleiknek.

Bakos Ágnes

Varázserdőbe vitte közönségét az angolos csapat

Fotó: Bakos Ágnes /Vas Népe

- Where is the magic forest? – ezzel a kérdéssel „ébredtek” a gyerekek, miután kis színdarabjukban bemutatták, milyen érdekes a mágikus erdő, ahol álmukban jártak. Az ötletes bemutatót természetesen angol nyelven prezentálták a kicsik, a Batthyány iskola hosszúperesztegi tagiskolájának negyedikesei, valamint két másodikos és egy elsős angolos.

A varázserdő után a táncé volt a főszerep az iskola tornatermében, hiszen két néptánccsoportban is ismerkednek a gyerekek a népzenével és a néptáccal, sőt van, aki mindkét csoportban pallérozódik. Az egyik csapat ezúttal moldvai táncokból hozott egy kis ízelítőt, a tavaszvárónak nevezett bemutatkozáson arról adtak számot, hogy mit gyakoroltak a hétfőnként tartott találkozásokon. Aztán a Rábaközbe „utazhattak” a nézők: büszke szülők, diáktársaik és a jánosházi óvodások.

Varázserdőbe vitte közönségét az angolos csapat
Fotós: Bakos Ágnes /Vas Népe

Az iskola saját néptánccsoportjának tagjai hoztak rábaközi táncokat. A bemutatók után sport- és kézművesfoglalkozások színesítették a délutánt, bemutatkozott a többi szakkör is. A program célja közvetve és közvetlenül is az volt, hogy az iskola közösségi tere legyen a városnak – mondta el Csik Józsefné igazgató.

A péntek délutáni foglalkozások az első felét adták a tavaszvárásnak: az a szombat esti (már felnőtteknek szóló) népes bállal zárult a jánosházi művelődési házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában