sminktrendek

2019.05.11. 15:30

Így készíts üde tavaszi sminket! – A szombathelyi blogger megmutatja (videó)

Horváth Kitti több mint hat éve kezdett el sminkekkel foglalkozni. Azóta elindította saját blogját, és youtube-on is vezet egy csatornát. Legtöbben Negiluy néven ismerik. Megkérdeztük, mik az idei sminktrendek, egy videóban pedig megmutatta nekünk, mi a titka egy szép tavaszi sminknek.

Horváth Iza

Fotó: Horváth Kitti

Tavaszi sminktrendek

Kitti elmondta, hogy az idei év színe a korall. Ezt remekül bépíthetjük sminkünkbe is akár szemhéjfesték, akár rúzs formájában. Idén érdemesebb lesz ezekből olyan termékeket választani, amelyek csillogós, fényes eredményt adnak. Lassan vége lesz a matt arcbőr divatjának is. Jobb választás egy olyan alapozó vagy bb krém, ami enyhe, egészséges fényt ad az arcunknak. Az éles, sötét kontúrok uralmának is vége, az arc árnyékolásában a könnyegség a menő. Az ajakhangsúlyos smink divatos lehet idén, újra előkerülhetnek a barna rúzsok is. A divat egyébként az év során formálódik, ugyanis befuthatnak olyan trendi dolgok, amire nem is számítottunk.

Különbség a téli és a tavaszi smink között

Tavasszal kicsit könnyedebb sminkre vágyunk, főleg, ahogy beköszönt a meleg. Ilyenkor a smink vékonyabb, a színek vibrálóbbak, vidámabbak és világosabbak.

Fényvédő

Mindig érdemes fényvédőt használni a smink alatt. Sokan maximum akkor kezdik el ennek a használatát, amikor beköszönt a jó idő, de az évszakok váltakozásával nem szűnnek meg a káros sugarak. Ráadásul a fényvédő használata a legjobb megelőző óvintézkedés, ha ráncokról van szó – tudtuk meg a szombathelyi vloggertől.

Ami nem fér bele a tavaszi sminkbe

Kitti szereti azt vallani, hogy mindenki sminkeljen úgy, ahogy neki tetszik és kényelmes. Ha viszont nagyon szigorúan szeretnénk figyelni a trendekre, akkor talán a sötét, mély, télies színek azok, amiknek a használatát tavasszal jobb hanyagolni, például ne hordjunk mélybordó, bogyószínű ajakrúzsokat.

Kitti megmutatta nekünk azt is, hogyan kell elkészíteni egy szép tavaszi sminket. Lássuk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában