Szponzorált tartalom

2020.10.12. 15:52

Bőr, textilbőr, szövet – nem mindegy, milyet választunk

Nappalink kialakításának egyik fontos momentuma az ülőgarnitúra kiválasztása. Vásárlás előtt számtalan szempontot figyelembe veszünk, köztük az ülőgarnitúra kialakítását, azon belül is a kárpitozás milyenségére is bizonyosan több időt szánunk. Mérlegelünk, összegyűjtjük a pro és kontra érveket, és visszaforgatjuk mindezt a saját életünkre, arra, hogy milyen kárpitozású kanapé lenne számunkra a legideálisabb. A válasz korántsem egyszerű, főleg ha hosszabb távra tervezünk, ezért érdemes alaposabban is átgondolni, hogy bőr, textilbőr vagy szövet kanapéval tesszük teljessé otthonunkat.

Fotó: borulogarnitura.hu

Beszéljünk a bőr ülőgarnitúrákról!

A bőr ülőgarnitúrák luxus érzetet keltő, elegáns megjelenésükkel sokak kedvence, ám fontos tudni, hogy ha ilyen típus mellett döntünk, számolnunk kell a folyamatos karbantartással is, mert csak így élvezhetjük kanapénk szépségét hosszú távon. Ha elmulasztjuk a rendszeres ápolást, a bőr könnyedén repedezetté, csúnyává válhat, ami egy idő után minden lesz, csak nem esztétikus, viszont a kanapé megfelelő gondozásával nagyban hozzájárulhatunk az élettartam növeléséhez, ahhoz, hogy ülőgarnitúránk sokáig újszerű állapotában tündökölhessen.

Mi a helyzet a textilbőr kanapékkal?

Nagyon változó minőségű textilbőrökkel találkoztunk az ülőgarnitúrák kárpitozásnál, így az egészen silány kiviteltől át a mutatós és minőségi darabokig igen széles a paletta. Maga a textilbőrök többnyire mikroszálas anyagokból készülnek, olyanokból, amik olyan felületkezelést kaptak, hogy végeredményben egy bőrhatású anyagot kapjunk. Előnyei a bőrrel szemben, hogy sokkal nagyobb a színválaszték, a víztől nem megy tönkre, sokkal kevésbé kopik, és gyorsabban átveszi a szoba hőmérsékletét. Tisztítását szinte bármivel végezhetjük, pl. általános tisztító spray-vel vagy nedves szivaccsal. A lényeg, hogy nedves pucolás után töröljük szárazra.

Fotó: borulogarnitura.hu

És a szövettel?

A szövet az egyik legnépszerűbb kárpitanyag, mivel színben és mintában hihetetlen változatosságot mutat, tartós és könnyen tisztítható. Nem igényel különösebb ápolást, karbantartást. A szövetek népszerűsége nem véletlen, kellemesen puha tapintásuk és kényelmes érintésük miatt váltak közkedvelt típussá a bevonóanyagok terén.

Ezen belül meg kell említenünk a zsákszövet anyagú kanapékat. Kicsit drágábbak a sima szövet kanapéknál, de rendkívül tartósak, szinte sosem kopnak el. A kanapék lehetséges anyagai közül a legkarakteresebb, a modern ülőgarnitúrák legtrendibb anyaga, nagyon divatos manapság más szövettel kombinálva is. Mindenhogyan tisztítható, kézzel, géppel, nedvesen vagy száradó habbal egyaránt, vagy egyszerűen kefével. Illetve nem mehetünk el szó nélkül a zsenília ülőgarnitúrák mellett sem. Ez egy hosszú élettartamú ülőgarnitúra szövet, sok színben és mintával, különböző vastagsággal. Érdes tapintású, jó minőségű anyag, mutatós, magas esztétikai élményt nyújtó, értékes kárpit. Mutatóit a szövés sűrűsége, a szálak vastagsága és az elkészítés módszere alapján állapíthatjuk meg. A bordázott felület miatt erős, strapabíró, hosszú ideig használható, nem kell túl gyakran cserélgetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában