Tippek

2020.10.29. 15:00

Halloween: boszorkánysmink kicsiknek, durvább verzió nagyoknak (Videóval)

Halloween ünneplése elsősorban az angolszász területeken terjedt el. Ott a gyerekek ijesztő jelmezekben járják a környék házait, és „Csokit vagy csínyt!” felkiáltással édességet gyűjtenek. De az idősebb korosztály sem marad ki a buliból: a felnőttek beöltözős esteken mulatnak és rémisztgetik egymást.

Polgár Patrícia

Fotó: Horváth Balázs

Bár a szomszédság édességraktárainak kifosztása Magyarországon szinte egyáltalán nem terjedt el, a halloweeni őrület egyre inkább begyűrűzik hozzánk is. Sokan pókokkal, pókhálókkal díszített sütőtökös süteményeket sütnek, lakást dekorálnak, és egyre több helyen szerveznek jelmezes mulatságokat is. Ezek idén a koronavírus-járvány miatt minden bizonnyal elmaradnak, azonban egy ötletes jelmezt öltve vagy kisminkelve magunkat, nem kell, hogy kimaradjunk a vidám rémisztgetésből – igaz, ezúttal csupán a négy fal között tehetjük ezt.

Angyal Réka készít Halloween-i sminket
Fotó: Horváth Balázs

Az alábbi gyorsított videókban Angyal Réka szombathelyi óvodapedagógus, hobbi sminkes egy-egy opciót mutat gyermek-, valamint felnőttsminkre. Előbbit bárki könnyedén elkészítheti a legáltalánosabb sminkes kellékekkel. Utóbbihoz Réka néhány, professzionális sminkesek és maszkmesterek által alkalmazott eszközt és alapanyagot is felhasznált. Ezeket néhány ezer forintért bárki megrendelheti az internetről és egy kis kézügyességgel – meg persze némi türelemmel – akár otthon is elkészítheti magának.

Gyermekeknek:

Felnőtteknek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában