Fő az egészség

2022.09.19. 12:36

Hegyháti túrázók a minden korosztályból - Egyesületi szervezésben

Sem az eső, sem a 13 Celsius-fok körüli hőmérséklet nem tudta elvenni a nevezők kedvét attól, hogy nevezzenek a Vasvárról induló Hegyháti Teljesítménytúrára szombaton.

Pogács Mónika

Fotó: Pogács Mónika

A rajt- és célállomás a Nagy Gáspár Művelődési Központban volt. Az országos túranaptárban is jegyzett gyalogláson a résztvevők tíz-, húsz-, harminc és ötven kilométeres távokra nevezhettek.  

– Nemcsak a hegyhátiak vágtak neki a távoknak, hanem az ország egész területéről, például Nagykanizsáról, Egerből, Győrből, Budapestről is érkeztek túrázók– mesélte Takács Judit, a szervező Varga Jenő Természetbarát és Sport Egyesület vezetője. Az idén két távot Vasvár két ikonikus túrázójáról neveztek el. Az egyik a legnehezebb, ötven kilométeres gyaloglás, amely Benke Tibor nevét viseli ezentúl. Erre nyolcan neveztek.   –  Ugyancsak ennyien indultak el a harminc kilométeren. Ez a legkönnyebben teljesíthető és legszebb útvonal, érinti a hegyhátszentpéteri tájházat, a petőmihályfai kápolnát, a  vasvári városerdőt, a Szentkutat és a csónakázótavat –  sorolta Takács Judit.

A húszas táv is új nevet kapott: Varga Jenőét, aki szintén meghatározó személyisége volt a város természetbarát és sportéletének,   egyesületi vezetőként és túrázóként egyaránt. 

A tízes távon csaknem harminc induló volt, erre a vasvári általános iskolások közül többen is beneveztek.

– Köszönet Sejberné Szabó Marianna igazgatónőnek  és az iskola pedagógusainak, akik elhozták a diákokat. Ezzel jó példát mutatnak a gyermekeknek – jegyezte meg a szervező. 

A túrázóknak a vendégszeretetre sem lehetett panasza: a nevezőket friss kávéval, teával fogadták a szervezők. Az ellenőrzőpontokon csokoládé, pogácsa, gyümölcs és víz, a célban pedig házi tepertőkrémes kenyér várta a gyaloglókat. A távokat teljesítők kitűzőt és emléklapot is kaptak a túra végén. A legfiatalabb résztvevő  egy alig több mint egyéves kisbaba volt édesanyjával. De neveztek hetvenen túli gyaloglók is  a túrára. -

- Az egyesület tagjainak összefogása nélkül nem sikerülhetett volna ilyen jól a rendezvény. De ugyanígy szükség volt a Nagy Gáspár Művelődési Központ intézményvezetőjének és munkatársainak   támogató segítségére is a sikerhez.  Köszönettel tartozunk az önkormányzatnak, amely rendszeresen támogatja az egyesület programjait, ami újabb lendületet ad további rendezvények szervezéséhez. októberben is lesznek programjaink  –  mondta Takács Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában