Szórakozás

2018.05.20. 08:58

Pünkösdi fesztivál: Gencsapáti, négy napig szívedben a bázis!

Parádés hangulat, örömteli muzsika, hip-hop, funky, nép- és rockzene –szombaton ilyen volt a gencsi pünkösdi királyság.

Tóth Kata

Papírhajón Bolyongó, tiszta derű, elragadó akusztikus zene – saját stílusát így jellemzi a Margaret Island, ebből hoztak nagy adaggal a gencsapáti Pünkösdi Fesztivál második napjára. Rengetegen kíváncsiak voltak az öt éve alakult, magyar népzenei ízzel kevert folk-popot játszó csapatra, akik néhány hete azt üzenték vasi rajongóiknak, vigyék magukkal a hétköznapi problémáikat a koncertre, hogy majd legyen mit fel- és megoldani a közös énekléssel. Lábas Vikiék örömzenét ígértek, és nem okoztak csalódást. Az énekes lány külön megdicsérte a közönséget, a legtöbben kívülről fújták a dalokat. Mészáros Eszter például, akiről kiderült, ünnepelni jött a barátnőivel. A kapuvári lány 15 éve táncol az ottani néptáncegyüttesben, néhány órával a koncert előtt a Vincze Ferenc szólótánc-versenyen ugrós kategóriában versenyt nyert. A lányok azt tervezték, megvárják még a Csík zenekart, belehallgatnak a Punnany Massifba, csak utána utaznak haza. Hatalmas és tartalmas bulival, igazi nagyszínpados produkcióval érkezett Gencsapátiba szombaton este az egyedi hangzású „társadalom-funkot” játszó Punnany. Egyet sem hagytak ki a legnagyobb slágereik közül, a rajongók hálásan, jó hangosan és hibátlanul énekelték a Vendéglátós dalt, a Szabadont, az Utolsó táncot, a Hétköznapi hősöket, vagy éppen az Élvezd dalt: „..Még ha fáj is minden egyes frázis, a külvilág csak színfalak, szívedben a bázis.” Mészáros Zsoltnak a kedvencei lettek, annak ellenére, hogy a szombathelyi metálrajongó fiatalember az Edda miatt zarándokolt el a fesztiválra. Farkas Roland Wolfie-t és zenekarát végighallgatta az a Sopron mellől érkezett csapat is, akiktől csupa jót hallottunk a gencsapáti zenei és gasztrofesztiválról, dicsérték a családias közeget, a szervezést, a nyitottságot, és a soproni viszonylatban baráti étel-, italárakat. A pécsi bandával párhuzamosan az egyik sátorban a Csík zenekar játszott: szívből és szívhez szóló dalaik, felvidéki összeállításuk, csángó muzsikájuk külön sziget volt a tegnap estében. Az Edda ismerős dallamaira visszatódult a közönség a nagyszínpad elé – akkorra már elkészült az összes szelfi, szépen fogyott a csavart krumpli, a lángos, a csülök, a sör, a rozéfröccs és a pálinka. Pataki Attila a koncert előtt dedikált, aztán felhangzott az 1990-ből való Győzni fogunk!, a Minden sarkon álltam már és sorban a többi kedvenc.

Közben az I love the 2000’s blokkban mások mellett Náksi és a Happy Gang, éjjel pedig külföldi előadók Groove Coverage és a Master Blaster szólt a lemezjátszók mögül.

 

Ma 14 órakor kezdődik a XXII. Gencsi Söprű Regionális Néptáncfesztivál – oda ingyenes a belépés. 18 órakor a Republik, 20 órakor a Road, 21.30-kor a Bagossy Brothers lép fel, 22 órakor a Tankcsapda robban be a nagyszínpadra, hajnalig a dj-ké a terep.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában