Fejlesztésre költik

2017.12.08. 17:57

Több százezer forint jut ezeknek a vasi falvaknak

Kiderült: a Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal mind a hat kistelepülése kedvezményezett a Belügyminisztérium pályázatán.

Bakos Ágnes

Budapest, 2016. január 3. Megújított húszezer forintos bankjegyek. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2014 és 2018 között folyamatosan újítja meg a jelenlegi bankjegysorozat címleteit. A 10 000 forintos után a második elem a megújított 20 000 forintos bankjegy, amelyet 2015. december 14-tõl hozott forgalomba a bank. A régi húszezres bankjegyek 2016 végéig használhatók fel a készpénzforgalomban. MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Fotó: Faluldi Imre

Kistelepülési önkormányzatok alacsony összegű fejlesztéseinek támogatása – ez volt a Belügyminisztérium pályázatának címe. Az országban 1701, abból Vas megyében 137 kistelepülés szerepel a kedvezményezettek között. A vasiak sorában ott van mind a hat falu a Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal területéről. A legmagasabb összegű támogatással a térségben Egyházashetye számolhat: 1 millió forintot ítélt meg a tárca. Kemenespálfa is majdnem ennyit kap: 999 935 forinttal szerepel a döntési sorban. Nemeskeresztúr, Duka és Köcsk 750-750 ezer forinttal, Keléd pedig 500 ezer forinttal számolhat.

A támogatási összeg folyósításáról a miniszter utalványozása alapján a Magyar Államkincstár soron kívül gondoskodik.

A kapott támogatást 2018. december 31-éig lehet felhasználni, a támogatás felhasználásával legkésőbb 2019. február 28-áig lehet elszámolni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!