Átadó

2023.11.12. 11:30

Vonzóvá válni a versenyszférában - Fejlődött és bővült az ipari park Celldömölkön - fotók

Befejeződött az ipari park fejlesztésének első üteme, az ünnepélyes projektzárót szombaton tartották. A város célja, hogy újabb vállalkozásoknak adjon itt otthont.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

Az egykori földút mintegy 370 méter hosszan aszfalt burkolatot kapott, kiépítették a csapadékelvezető rendszert, a közvilágítást, az ivóvízhálózat részét képező vízmérő aknát és a szennyvízbekötést - mintegy 210 millió forintot nyert Celldömölk önkormányzata az ipari és logisztikai park fejlesztésére, illetve bővítésére még 2019-ben, a Területi és Operatív Programban. A kivitelezési munkálatok befejeződtek, szombaton hivatalosan is átadták a beruházást.

- Ez a nulladik lépés, most már lesz a városnak egy olyan infrastruktúrával ellátott területe, amelyet ki lehet ajánlani cégeknek, vállalkozásoknak. A fő cél az, hogy ez az út néhány év múlva a város fő ütőereje legyen – mondta köszöntőjében Ágh Péter, Észak-Vas országgyűlési képviselője. Hozzátette: a fejlesztés hozzájárul a versenyképesség növeléséhez, a helyi gazdaság erősödéséhez, ezáltal pedig a város adóbevételeinek növeléséhez és új munkahelyek teremtéséhez. Reményét fejezte ki, hogy néhány év múlva kiépül és benépesül az új út környezete. 
Fehér László polgármester beszédében emlékeztetett: Celldömölk vasutas város, a többnyire férfiakat foglalkoztató vasút mellett kellettek olyan üzemek, jellemzően könnyűipari vállalkozások, amelyek a nőknek teremtettek munkahelyeket. Az Ipari és Logisztikai Park tíz cég részvételével alakult meg 1999-ben. A most befejeződött projekt eredményeként a terület nagysága 11 hektárral növekedett, és vállalták: 2028 végéig tíz vállalkozást telepítenek a helyszínre. - A gazdaságélénkítés jegyében olyan településsé, korszerű környezetté kívánjuk fejleszteni városunkat, amelyet a versenyszféra vonzónak tart - húzta alá. 

A beruházás megvalósításában konzorciumi partnerként vett részt a Vas Vármegyei Önkormányzat. Majthényi László elnök ismertette: a TOP-Programban több mint 1 milliárd 800 millió forintot nyert Celldömölk, és az új TOP Plusz Programban is van már hat nyertes pályázata a városnak. Így folytatódik az ipari park déli irányba való fejlesztése, a már meglévő hálózathoz kapcsolódva - erre a célra mintegy 318 millió forint áll rendelkezésre.  

Elhangzott: a fejlesztés eredményeként a városközpontban jelenleg működő cégek számára is új lehetőség nyílt telephelyek létesítésére, ezzel csökkentve a városközpont környezeti terhelését. Celldömölkön jelenleg mintegy 900 mikro- kis- és nagyvállallkozás működik. EB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!