Frissen Vasból

2021.06.26. 07:57

Vas még viszonylag megúszta, de a szomszédos megyében dió nagyságú jég is esett – fotók

Szombathelyen sem volt bizalomgerjesztő látvány a kialakult szupercella, de a szomszédos megye jóval rosszabbul járt.

vaol.hu

Teskándon már nem voltak olyan szerencsések, mint Vas megyében...

Fotó: Olvasó

Ahogy arról beszámoltunk, péntek késő délután szupercella alakultak ki több Vas megyei település felett, ami nem volt túlságosan bizalomgerjesztő látvány. Szombathelyen minimális jéggel, és hatalmas felhőszakadással érkezett meg a vihar. Utólag talán kijelenthető, hogy nagyobb volt a füstje, mint a lángja.

Pénteki látvány Szombathely felett, szerencsére komolyabb pusztítás nem történt
Fotó: Olvasó

Nos, a szomszédos megyében már nem voltak ennyire szerencsések, ugyanis Zalaegerszegen is esett borsószem nagyságú jég, viszont a megyeszékhely közelében lévő Teskándon dió nagyságú jégdarabok potyogtak az égből.

Teskándon már nem voltak olyan szerencsések, mint Vas megyében...
Fotó: Olvasó

Időjárás előrejelzés

Vas megyét elhagyta a vihar, visszatér a meleg, de szombaton kánikulára még nem kell számítani. Hajnalban az Alföldön egy kiterjedt zivatarrendszer okozhat sokfelé felhőszakadást, jégesőt, szélrohamokat. A csapadéktömb reggelre elhagyja az országot és sok napsütésre számíthatunk. Napközben újra növekedhet a gomolyfelhőzet, de zápor, zivatar ekkor már csak a kb. Miskolc-Debrecen vonalon alakul ki. Az északnyugati szél gyakran lesz élénk, zivatarok környezetében viharos. Pár fokkal felfrissül a levegő: 25-32°C várható délután – írja a koponyeg.hu.

Orvosmeteorológia

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegek panaszai fokozódhatnak. Náluk mellkasi fájdalom, vérnyomás emelkedés jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az ízületi fájdalmak is felerősödhetnek. Korábbi műtétek és csonttörések helyén fájdalom alakulhat ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában