Időjárás

2022.07.20. 09:00

Meleg, nyári napra számíthatunk Vas megyében

vaol.hu

Forrás: Pixabay

Szerdán szinte zavartalanul napos, száraz időre van kilátás. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 37 fok között alakul. Késő estére általában 17 és 26 fok közé hűl le a levegő, és térségünkben kevés fátyolfelhő is előfordul majd. Csapadék nem lesz. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad - írja a met.hu

Erősödik a kánikula, a középhőmérséklet szerdán már több helyen 25, 26, főként városi környezetben helyenként 27 fok körül alakul. Veszélyjelzés egyenlőre nincs érvényben megyénkre, de ez a hőségre való tekintettel a nap folyamán változhat.

Forrás: met.hu

Fronthatás nem terheli a szervezetünket, de a kánikula okozhat egészségügyi panaszokat. A tartós hőség leginkább az időseket, és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. Erős lesz az UV sugárzás is, ha tehetjük a déli órákban kerüljük a napon tartózkodást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában