Előrejelzés

2022.11.18. 07:31

Megérkezett a csapadék Vas megyébe: borús, esős időre számíthatunk pénteken

vaol.hu

Forrás: Pixabay

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint estig túlnyomóan borult időre van kilátás, és délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, ami este az északi hegyekben, késő estétől Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye északi felén havazásba vált át. Eközben estétől nyugat felől eláll az eső, és a felhőzet is felszakadozik. A Dunántúlon északnyugatira, a keleti részeken északkeletire fordul a szél, amely napközben élénk, a nap második felében északkeleten erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között valószínű. Késő estére 0 és +8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az OMSZ egyelőre nem adott ki semmilyen figyelmeztetést Vasra. Megyénkben egész nap borús, esős időre számíthatunk, a levegő hőmérséklete legfeljebb 8 fokig emelkedik majd fel. Ami a hétvégét illeti:

 

Orvosmeteorológia

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki - írja a koponyeg.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában