Időjárás

2023.07.13. 14:07

Labilis a légkör az Alpokalján, ezúttal a Dél-Vas vármegyei területeken csap le a vihar - radarkép

Vaol.hu

Forrás: MW-archív

Ahogy arról reggel beszámoltunk, érvényben maradt a másodfokú figyelmeztetés Vas vármegyében. Tegnap az Észak-Vas vármegyei települések voltak kitéve a zivatarok veszélyeinek, de szerencsére a jelentős jégdarabokat hozó szupercella Burgenland településeire csapott le, vármegyénkbe már "csak" csapadék jutott.

Most a Kőszegi Időjárás Előrejelzés hivatalos közösségi oldalán arról számolt be, hogy labilis a légkör az Alpokalján, ezúttal főként a vármegye déli területei vannak veszélyben, elsősorban Körmend és környéke. 

Forrás: met.hu

Délnyugat felől erőteljes zivatarképződés látható a műhold és radarkép alapján. Ezek a délután folyamán, várhatóan 14⁰⁰-15³⁰  környékén érhetik el kezdetben a nyugati határvidéket, később a keleti területeket. Előtte elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar kisebb területi lefedettséggel. Hevesebb zivatarok várhatóan Körmend környékén lehetnek, viszont egy-egy beágyazott rész nem zárható ki a Kőszeg-Szombathely vonalon sem.

Hevesebb zivatarokban ismét viharos, néhány percig tartó kifutószél lehetséges, a déli területeken a cellák magjában kisebb körzetekben jégesővel, és hirtelen lehulló nagyobb mennyiségű csapadékkal kísérve - áll a bejegyzésben. 

Kapcsolódó:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában