Időjárás

2023.08.14. 07:56

Hamisítatlan nyári nappal indul a hét Vas vármegyében, sok napsütéssel

Mutatjuk, hogy milyen időre lehet számítani vármegyénkben hétfőn.

Vaol.hu

Forrás: MW-archív

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint derült idő várható, csupán kevés gomolyfelhő lehet az égen. Csapadék nem lesz. A Kisalföldön megélénkülhet a délies szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul. Késő estére 15 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Az OMSZ egyelőre semmilyen figyelmeztetést nem adott ki Vas vármegyére. 

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A légköri változásokra érzékenyeknél gyenge melegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek úgy, mint fejfájás, fáradékonyság, álmosságérzet, alvászavarok, feszültség, idegesség. A szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknél vérnyomás-ingadozás, szédülékenység, mellkasi panasz lehet a jellemző tünet. Erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjon a bőr és szem védelméről. A meleg idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni - írja a koponyeg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában