Vihar

2023.08.23. 11:18

Így csapott le az özönvíz Szombathelyre - videó, fotók

Reggel óta gyülekeztek a viharfelhők Szombathely felett, majd 10 óra tájékán megnyílt az égi csap: özönvíz zúdult a belvárosra. A sétálók alkalmi fejfedők után kutattak, az aszfalton hömpölygött a víz, az autók törlőlapátjai maximális sebességre kapcsoltak. Aztán jó tíz perc után ahogy jött, úgy távozott is...

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

A Kőszegi Időjárás Előrejelzés elnevezésű közösségi oldal azt írja: délutánra elszórtan, nagyobb eséllyel a nyugati határvidéken fordulhat elő helyi jellegű zápor, zivatar. Zivatarokban kis eséllyel jégeső (2-3cm), nagyobb valószínűséggel felhőszakadás intenzitású csapadék (15-30mm), és átmeneti viharos széllökések lehetnek. 

© Cseh Gábor
Cseh Gábor, CSG, Vas Népe
Fotó: © Cseh Gábor

Mivel helyi keletkezésű cellák képződnek, emiatt kisebb területen nagyobb eltérések lehetnek az időjárásban, több helyen nem fog esni egyáltalán, vagy csak csapadéknyom mennyiség alakul ki. Ilyen esetben szokott kialakulni olyan helyzet, hogy a település egyik fele úszik, a másik fele szárazon marad. Az alapszél északias irányú lesz és mérsékelt marad. Délutánra 30-32 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Önnek sikerült megúsznia az özönvizet, vagy bőrig ázott?  

Kapcsolódó:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában