Időjárás

2024.01.23. 07:09

Ónos esővel indul a kedd Vas vármegyében - Elsőfokú riasztást adtak ki

Vaol.hu

Forrás: MW/archív

Fotó: Bencsik Ádám

Nyugat felől felszakad a felhőzet, és egyre nagyobb területen számíthatunk gyengén vagy közepesen felhős időre. Ezzel együtt a gyengülő csapadékzóna is fokozatosan kelet felé tevődik, de mögötte lehet még záporos jellegű csapadék (továbbra is vegyes halmazállapotú csapadékkal). Az északkeleti, keleti országrészben havazás valószínű, másutt az ónos esőt, fagyott esőt egyre inkább eső válthatja. Délután már a keleti tájakon is megszűnik a csapadék. A nyugatira, északnyugatira forduló szelet főként az Észak-Dunántúlon kísérhetik erős, a magasabban fekvő helyeken olykor viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +11 fok között valószínű, keleten, északkeleten mérhetjük az alacsonyabb értékeket. Késő este -4 és +3 fok között alakul a hőmérséklet - írta a met.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga, azaz elsőfokú riasztást adott ki vármegyénk területére ónos eső veszélye miatt. Mennyisége döntően 1 mm alatt alakul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában