Rosszullétre panaszkodtak

2018.01.22. 13:00

Szén-monoxid-mérgezés egy horvátzsidányi ingatlanban 

A tűzoltók a fokozott légzárású ablakokkal ellátott ingatlanban egy nyílt égésterű vízbojlert, egy vízforralót és egy zárt égésterű gázkazánt találtak.

Rosszullétre panaszkodott három lakó egy kétszintes családi házban, Horvátzsidányban, a Forrás utcában szombaton reggel. Rokonuk sietett a segítségükre, aki hívta a mentőket, valamint átszellőztette az ingatlant. A helyszínre a horvátzsidányi önkéntes, a kőszegi önkormányzati és a szombathelyi hivatásos tűzoltók érkeztek. Az egység légzőkészülékben behatolt a lakásba, ahol méréseket végzett. A mérőműszerek kimutatták a szén-monoxid jelenlétét a ház mindkét szintjének levegőjében. Azt egység a helyszínre kérte a gázszolgáltató szakembereket is. Három lakót a mentők további kivizsgálásra kórházba szállították.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a figyelmet a fűtő- és tüzelőberendezések, illetve a kémények rendszeres, szakszerű ellenőrzésének fontosságára, valamint arra, hogy a lakás szellőző nyílásait soha nem szabad eltömíteni! Szintén fontos a fűtési szezonban a rendszeres szellőztetés, valamit a szakboltokban vásárolható riasztó berendezések elhelyezése.- írja a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában