szombathelyi vádemelés

2018.06.18. 21:06

Alultáplált gyerekek, bántalmazott anya – Börtönbe küldenék az apát

Alultápláltak voltak a gyerekek, végignézték, ahogy bántotta az apjuk az anyjukat, olyan is volt, hogy az éjszakát az utcán sétálva töltötték, annyira féltek az apától.

Bakos Ágnes

A két kisfi ú előtt ütötte az anyjukat a férfi , tavaly májusban arccsonttörés lett egy pofonból, azt is végignézték a kicsik – derül ki a vádiratból. A gyerekek féltek az apjuktól, és az is előfordult, hogy az anyjuk úgy próbálta megvédeni őket, hogy éjszaka elment velük otthonról és órákon át az utcán sétáltak. Folyamatosak voltak a megélhetési gondok a családban. Amikor az apa elveszítette az állását, akkor is költött italra és cigarettára: a pénzt az asszony keresetéből vette el. Az asszony hitelt vett fel, hogy fi zetni tudja a villanyszámlát és ételt vegyen a fi úknak. Így is sokszor maradtak éhesek: siettek az óvodába, hogy enni kapjanak. A kisebbik gyermeknél a helytelen táplálkozás nyomán emésztési problémák alakultak ki, olyan súlyosak, hogy tavaly nyáron egy hétre kórházba került. Tavaly szeptemberi esetet is említ a vádirat: akkor ismét a kicsik előtt veszekedtek a szülők. Ököllel próbálta megütni a nőt a férfi , nem érte el. Dühében összetörte az asszony mobiltelefonját, amelyet a munkáltatójától kapott. A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség emelt vádat a férfi ellen: kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt. Vagyis a férfi veszélyeztette a gyermekei testi, értelmi és érzelmi fejlődését, hosszú időn keresztül súlyosan megszegte a szülői kötelességeit. Felfüggesztett szabadságvesztését tölti az apa, az ügyészség börtönbüntetést javasol és azt is, a bíróság szüntesse meg mindkét gyermek felett a szülői felügyeleti jogait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában