Vádemelés

2018.12.27. 07:55

Kerekesszékkel loptak mászófelszerelést – Felfüggesztettet javasol a szombathelyi ügyészség

Áruházakból lopott a bűnözőpáros méghozzá úgy, hogy egy kerekesszék volt az „álcájuk”. Majdnem milliós kárt okoztak, amíg lebuktak, most emelt vádat a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Bakos Ágnes

Fotó: Illusztráció!

Bűnszövetségben elkövetett lopás bűntette a vád a két férfi ellen, akik egy kerekesszéket használtak, úgy terelték el a figyelmet a lopásról. „Dolgoztak” Szekszárdon, aztán Szombathelyen – tájékoztatott dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője. Öt lopásról tudni, a módszer mindegyiknél ugyanaz volt: az egyikük a kerekesszékben ült, mintha mozgáskorlátozott lenne, a társa pedig a polcokról elemelt árukat a lábtakarója alá rejtette. Egy szekszárdi barkácsáruházból még januárban 143 ezer forint értékű árut loptak el. Szombathelyen februárban és márciusban is loptak: egy sportszeráruház üzletében kétszer is jártak, összesen 267 ezer forint értékű ruházati cikket és mászófelszerelést vittek el. Két másik szombathelyi boltból, egy barkács- és egy lakberendezési áruházból vittek el fizetés nélkül szerszámot, lámpát, párnát és törülközőt, ezeknél mintegy 600 ezer forint lett a kár.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség azt javasolja a bíróságnak, hogy mindkét vádlottat ítéljék felfüggesztett börtönbüntetésre, a próbaidő tartamára pedig rendeljék el pártfogó felügyeletét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában