Tűzeset

2020.04.18. 09:27

Lángolt egy hatodik emeleti lakás Szombathelyen, három embert kórházba szállítottak (Frissítve)

Szombaton hajnalban Szombathelyen, a Szűrcsapó utca egyik kilencemeletes épületének hatodik emeleten található lakásban csaptak fel lángok. A tűzoltók Szombathelyről, Sárvárról és Zalaegerszegről indultak a helyszínre, végül a zalaegerszegi emelőkosaras járműre nem volt szükség, így őket visszafordították.

Horváth Istvánné

Fotó: HI

Frissítve:

13.00

Korábbi információnkat megerősítve Balogh Eszter, a Vas Megyei Katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy szombat hajnalban a tűzoltók kiérkezésekor a helyszínen az egyik szoba lángolt, ahonnét egy másik szobára is átterjedtek a lángok. Később a konyha is érintett lett a tűzben, ahonnét a nagy erőkkel dolgozó tűzoltók munkájának köszönhetően más lakásra nem terjedt át a tűz.

A helyszínen több szemtanúval is beszéltünk, akik szintén azt mondták el, hogy a zavartan viselkedő, hatodik emeleti lakásban albérlőként lakó fiatal férfi elsőként nem a tűzoltókat értesítette, hanem az alatta lakóhoz ment le vizet kérni, majd a lángoló lakás alatti lakás lakója értesítette a tűzoltókat. A lakásban lakó albérlő szombaton napközben megkereste lapunkat és azt mondta el, hogy a kutyája keltette fel ugatással, és a füst a konyhából jött, míg a tűzeset során hajnalban, a helyszínen tartózkodó tudósítónknak ő és a testvéreként bemutatkozó nő még azt mondta, hogy a matrac gyulladt meg, mivel az ágyban cigarettázott. Ez utóbbi verziót erősíti az is, hogy a helyszínre kiérkező tűzoltók is a két szobában égő tűzről számoltak be először. A Katasztrófavédelem a tűzeset körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.

9.00

A tűz a lakás egyik szobájában keletkezett, információink szerint a lakásban lakó albérlő elaludt dohányzás közben, ettől gyulladt meg a matrac, amin feküdt. Úgy tudjuk, hogy a fiatal férfi nem hívta azonnal a tűzoltókat, hanem az alatta lakóhoz ment le, hogy „kérjen egy kis vizet, mert van egy kis baj”. Mire kiderült, hogy a „kis baj” valójában sokkal nagyobb, addigra akkora lángok voltak, amit nem tudtak a lakók már eloltani.

A tűzoltók négy tűzoltóautó segítségével fékezték meg a tüzet, a házból összesen 82 embert kellett kiterelni, és úgy tudjuk, hogy három embert vittek kórházba mentők, egyikük vérnyomása volt nagyon magas, egy kisgyereket kivizsgálásra szállítottak kórházba, illetve kivizsgálásra azt a lakót is elvitték, akinél a tűz keletkezett. Szemtanúk elmondása szerint ő elég zavartan viselkedett, de már többször is látták hasonló állapotban.

A tűzoltók a lépcsőházat nagy teljesítményű ventilátor segítségével átszellőztették, a kigyulladt lakás teljesen lakhatatlanná vált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában