Frissen Vasból

2021.05.08. 12:00

Ezúttal Szombathelyen bánta egy sorompó csapórúdja az arra közlekedő autós figyelmetlenségét

Három nappal ezelőtt történt az eset, a Szombathelyi Rendőrkapitányság már be is fejezte a büntetőügy vizsgálatát.

vaol.hu

Fotó: police.hu

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy 27 éves helyi lakos személygépkocsival közlekedett 2021. április 5-én Szombathelyen, a Rumi külső úton a Török Ignác utca felől a Borotszeg utca irányába. A sofőr haladása során későn észlelte a vasúti fénysorompó piros jelzését, ezért keresztülhajtott a vasúti átjárón és járművével letörte annak az egyik, csukott állapotban lévő csapórúdját. A nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták, melynek során a bűncselekmény elkövetését elismerte.

Fotó: police.hu

Vele szemben a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

A szükséges eljárási cselekményeket a Szombathelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya elvégezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában