Frissen Vasból

2021.06.29. 09:00

A hőhullám sem tartja vissza az embercsempészeket – Folyamatos migrációs nyomás alatt a határok

Hetvennégy illegális bevándorlót tartóztattak fel a rendőrök és a katonák péntek estétől vasárnap reggelig Csongrád-Csanád megyében. Vas megyében is elfogtak egy embercsempészt, aki nyolc migránst akart átjuttatni az osztrák oldalra.

vaol.hu/delmagyar.hu

Fotó: police.hu

431 határsértő ellen intézkedtek rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 134, szombaton 100, vasárnap 184 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A ukrán és román határszakaszon 13 embert fogtak el, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.

A Kőszegi Járási Ügyészség indítványozta annak az ukrán férfinak a letartóztatását, akit pénteken reggel fogtak el, amint nagy sebességgel közlekedett az autójával Kőszeg irányába, az ismeretlen társa által vezetett, nyolc illegális bevándorlót szállító személygépkocsi előtt, annak útját biztosítva a magyar-osztrák határ felé.

A Vas Megyei Főügyészség arról tájékoztatta lapunkat, hogy a megalapozott gyanú szerint a nyolc szír állampolgár a jogszabályi rendelkezések megszegésével, a kerítésen átmászva lépte át a szerb-magyar határt szerdán. Ezt követően két napon át gyalogoltak, majd pénteken hajnalban beszálltak a gyanúsított ismeretlen társa által vezetett személygépkocsiba és elindultak a magyar-osztrák határ felé. A gyanúsított és a társa célja az volt, hogy segítséget nyújtsanak a szükséges úti okmányokkal nem rendelkező szír állampolgároknak a magyar-osztrák határ átlépéséhez.

Közben megszólalt a migrációról Kovács Zoltán is. Ma­­gyarország kormányzati kommunikációért felelős ál­lamtitkára a közösségi oldalán osztott meg egy bejegyzést, amelyben a következő nemzeti konzultáció három kérdését ismertette.

„Az új nemzeti konzultáció a járvány utáni életünkről szól. A kérdések többsége a gazdaság megerősítésére, a védekezéshez szükséges intézkedésekre vonatkozik, de nem mehetünk el szó nélkül a migráció kérdése mellett sem” – fogalmazott Kovács Zoltán.

A kérdések pedig a következők:

Engedni kell-e a Soros-féle szervezetek nyomásának, és meg kell-e változtatni a magyar kormány álláspontját, miszerint nem szabad illegális migránsokat engedni Európába?

Engedni kell-e a kötelező szétosztásról szóló brüsszeli terveknek?

Egyáltalán szükség van-e migrációra Európa kapcsán, a kormány javaslata, hogy két évig egyáltalán ne fogadjunk migránsokat.

Kapcsolódó cikkek:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-nagy-sebesseg-lett-a-koszegnel-lekapcsolt-embercsempeszek-veszte-elrendeltek-letartoztatasukat-5065076/

https://www.vaol.hu/orszag-vilag/tobb-mint-negyszaz-hatarserto-ellen-intezkedtek-a-rendorok-a-hetvegen-5063915/

https://www.vaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/egy-embercsempeszt-es-nyolc-hatarsertot-fogtak-el-a-rendorok-vas-megyeben-5060711/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában