Frissen Vasból

2021.06.25. 16:15

Lángra kapott a tarló Rábapatynál – frissítve

Olvasónk helyszíni jelentése alapján a környéken mindent beborít a füst.

vaol.hu

Fotó: Pajor András

Olvasónk képein is jól látszik, ahogy a helyszínre kiérkező tűzoltók nagy erőkkel próbálják megfékezni a száraz tarlón felcsapott lángokat.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletes szóvivője érdeklődésünkre elmondta, hogy egy mezőgazdasági állattartó telep mellett csaptak fel a lángok mintegy 10 hektárnyi területen, ahol a száraz aljnövényzet égett. Az esethez öt hivatásos tűzoltóság szakemberei vonultak ki, kilenc tűzoltó gépjárművel. Az oltásban részt vett három önkéntes csapat is, így összesen 14 gépjármű 10 vízsugárral támadta a lángokat. Az összehangolt mentési munkával sikerült megakadályozni, hogy a tűz elérje a környező két búzatáblát, valamint a lángok veszélyeztettek egy környékbeli istállót is, ahonnét 50-60 juhot mentettek ki. Az oltási munkálatokat nehezítette a magas hőmérséklet és az erős szél, de az időjárási akadályok ellenére sikerült megfékezni a lángokat.

Jelenleg a beégések oltása zajlik, azaz a lánglovagok a még izzó, parázsló, füstölő területeken hárítják el a veszélyt.

Fotók: Pajor András

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában