Baleset

2021.07.28. 10:54

Forgalommal szemben haladó kerékpárost ütöttek el Szombathelyen – videó, fotók

A kerékpáros hölgyet a mentők fejsérülésekkel szállították a szombathelyi kórházba. 

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Szerda délelőtt egy kerékpáros haladt a forgalommal szemben Szombathelyen, a Zanati út mellett lévő kerékpárúton. A Pozsony utca kereszteződésében a kerékpáros lassítás nélkül behajtott a kereszteződésbe, ahol épp egy Suzuki személyautó érkezett. A Suzuki elütötte a biciklist. A kerékpáros hölgy a földre esett, a mentők fejsérülésekkel szállították a szombathelyi kórházba.

Fotók: Horváth Balázs

A Pozsony utca felől érkezve a kereszteződésében elsőbbségadás kötelező tábla van kitéve, ahol a kerékpárutat is jelölik, viszont az nincs jelölve, hogy melyik irányból, így a sofőröknek mindkét irányból érkező kerékpárosra számítania kell. A kerékpárosoknak viszont minden kereszteződésben behajtani tilos tábla van a Zanati út mentén, így a belvárosból kifelé haladva csak a Zanati út jobb oldalán lévő kerékpárútat vehetnék igénybe, ennek ellenére rengetegen haladnak a forgalommal szemben, ezzel veszélyeztetve önmagukat és a közlekedés többi résztvevőjét is.

A Suzukit vezető férfi elmondta, hogy tudta, hogy kerékpárút van és elsőbbséget kell adnia, de nem számított a jobbról – a forgalommal szemben – érkező biciklisre, ennek ellenére nagyon sajnálja a megsérült hölgyet és magát is felelősnek érzi a baleset miatt.

VIDEÓ:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában