Frissen Vasból

2021.08.24. 09:00

Elítélték a Karakónál elkapott román férfit, aki hét szírt akart Ausztriába csempészni

A Sárvári Járási Ügyészség a múlt szerdán bíróság elé állította azt a férfit, akit 2021. július 23-án fogtak el a 8. számú főúton Karakó térségében, amint hét szír állampolgárt, köztük egy két éves gyermeket szállított a gépkocsiján – közölte a Vas Megyei Főügyészség.

vaol.hu

Fotó: Illusztráció

A vád szerint a vádlott egy román személlyel állapodott meg abban, hogy anyagi haszon fejében szállít a nyugati határ közelébe olyan személyeket, akik korábban a jogszabályi rendelkezések megszegésével érkeztek Magyarországra.

A vádlott Mórahalom közelében vette fel a szíreket, akik közül öten a gépkocsiban, ketten pedig a csomagtartóban utaztak.

A vádlottnak nem ez volt az első útja, pár nappal korábban is szállított öt, Magyarországon jogellenesen tartózkodó személyt a nyugati határ közelébe.

A Sárvári Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek a letartóztatásban lévő vádlottat, akit három év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt, és hat évre kiutasított az ország területéről.

Az ítélet jogerős.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/elrendeltek-a-roman-embercsempesz-letartoztatasat-akit-a-napokban-karakonal-kapcsoltak-le-5146493/

Kiemelt képünk illusztráció.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában