Frissen Vasból

2021.08.12. 19:45

Valaki azzal szórakozik a szomszédos megyében, hogy táblákat pakol a vonat elé

Szerencsére egyelőre baleset még nem történt, de anyagi kár már igen.

Police.hu

Fotós: Pixabay

A Győri Rendőrkapitányság nyomozásokat folytat a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett gyanúja miatt ismeretlen elkövető(k) ellen – közölte a rendőrség csütörtökön.

Augusztus 3-án 16:37 órakor érkezett a bejelentés a rendőrség ügyeletére arról, hogy Győrszemere és Gyömöre vasútállomás között a vasúti átjáró kezdete jelzőtáblát kivették a helyéről, és a vonat elé helyezték. A szemle megállapításai szerint ismeretlen tettes a Győr-Celldömölki 10-es számú vasútvonalon Győrszemere, Patkódombnál a vasúti pályatest, és az azt keresztező földútnál elhelyezett két „vasúti átjáró kezdete” jelzőtáblát a helyéről eltávolította és azokat a sínekre helyezte, amelyeken emiatt egy utasszállító motorvonat átment. Személyi sérülés nem történt, de a mozdonyban anyagi kár keletkezett.

Egy nappal később szintén a győrszemerei vasútállomásról érkezett bejelentés, hogy a Patkó utca átkelő magasságában megint két táblát raktak ismeretlenek a vasúti sínekre. A vonatvezető időben észlelte az akadályt, megállt és levette a táblákat.

Augusztus 5-én 19:32 óra körüli időben közlekedett egy vonat a 10-es számú vasúti pályán, Tét felől Győr irányába, amikor a Győrszemere, Patkódomb melletti vasúti pályát keresztező földúthoz érkezett. Az átjáró előtt észlelte, hogy annak biztosítására kihelyezett táblák nincsenek a helyükön. Megállapítást nyert, hogy a két táblát tartó oszlop a Győrszemere Patkódomb melletti vasúti átjáró előtt volt szintén a síneken helyezve, rajta a „vasúti átjáró kezdete” jelzőtábla. Ezen táblákat ismeretlen személy a földből kivette és a vasúti pályára keresztbe tette, azon feltehetően a 18:32 órakor közlekedő vonat haladhatott át.

A rendőrség szemtanúkat keres

A fenti bűncselekmények körülményeinek tisztázása érdekében a rendőrség szemtanúk jelentkezését várja. Jelentkezni lehet személyesen a Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán Győr, Szövetség utca 17. vagy a 96/520-0000 telefonszámon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában