Frissen Vasból

2021.09.08. 20:54

Csoda, hogy túlélték – Silózógép és személyautó ütközött Pácsonyban

Szerdán kora este egy Suzuki személyautó haladt Pácsony belterületén, amikor a jármű egy kanyarban áttért a szembejövő sávba és frontálisan összeütközött egy silózógéppel.

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

A Suzukiban két férfi utazott, ők beszorultak a járműbe, a tűzoltók feszítővágóval szabadították ki őket. Mindkét ember súlyosan megsérült, a mentők csak hosszú idő alatt tudták annyira stabilizálni az állapotukat, hogy kórházba tudják szállítani őket.

Fotók: Horváth Balázs

Információink szerint a két férfi testvér, és veszekedés után indultak a szomszédos Olaszfáról feldúlt állapotban. A Suzuki egy kanyarban kissé letért a padkára, ezután tért át a szembejövő sávba, ahol frontálisan a tíz tonnánál is nehezebb silózógép elejének ütközött. A Suzuki annyira összeroncsolódott, hogy szinte a csodával határos, hogy a két utas túlélte a balesetet. A silózógép elején ráadásul tucatnyi közel fél méteres hegyes alkatrész is van, nagy szerencséjükre ezek sem találták el őket. Pácsonyban az egész falu területén 40 km/h-s sebességkorlátozás van, a nyomok alapján ennél jóval gyorsabban közlekedett a személyautó.

A silózógép vezetője lapunknak elmondta, hogy hirtelen a padkára kormányozta a járművet és vészfékezett, ennél többet nem tudott tenni a baleset elkerülésének érdekében, olyan hirtelen tért át a Suzuki a másik sávba. A Suzuki sebessége pedig akkora volt, hogy közel fél méterrel dobta arrébb az ütközés ereje a tíz tonnánál nehezebb járművet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában