Kék hírek

2021.09.05. 12:30

Szombathelyen és Budapesten tevékenykedett a bűnbanda, a rendőrök elfogták őket – videó

Az óbudai rendőrök kihallgatták a feltételezett elkövetőket, akik a gyanú szerint három lakásba próbáltak meg betörni az elmúlt hónapban.

police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitánysága büntetőeljárást indított öt férfival szemben, akik 2021 augusztusától szeptember elejéig Budapesten és Szombathelyen próbáltak meg betörni több lakásba – írja a police.hu.

A lakók két esetben megzavarták őket, azonban egy alkalommal Angyalföldön sikerrel jártak: hárman a sértett figyelmét – magukat az áramszolgáltató munkatársainak kiadva – elterelték, így a lakásba bejutottak, és 800 ezer forintot, két karórát és három aranygyűrűt loptak el.

A legutóbbi, szombathelyi betörési kísérlet után a III. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a BRFK Betörési Alosztály nyomozóival, valamint a Szombathelyi Rendőrkapitányság rendőreivel 2021. szeptember 1-jén a helyszín közelében elfogták a betöréssel gyanúsítható négy férfit, ötödik társukra másnap került bilincs Tökölön.

A feltételezett elkövetőktől álkulcsokat, a betöréshez használt tárgyakat, valamint feltehetően a bűncselekményekből származó aranyékszereket foglaltak le.

Az óbudai rendőrök lopás bűntett kísérlete miatt indítottak eljárást az 51 éves P. Lajos, a 60 éves O. József, az 55 éves L. Tamás, az 57 éves F. N. és az 56 éves H. György ellen, ezenfelül négyüket lopás vétség kísérletével, hármukat pedig csalás bűntettével is gyanúsítják, kihallgatásukon tagadták a bűncselekmények elkövetését. A nyomozók őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Ezek is érdekelhetik