Frissen Vasból

2021.10.18. 14:02

Elfogták a rendőrök a férfit, aki szándékosan gyújtott fel hatszáz szalmabálát Duka térségében

A román férfi beismerő vallomást tett.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Fotó: Horváth Balázs

Ahogy arról lapunk is beszámolt, pénteken mintegy hatszáz szalmabála kapott lángra Duka térségében, a 8-as főút mellett. A helyszínen szerzett információink szerint nem öngyulladásról volt szó, amit a rendőrség hivatalos közleményében alá is támasztott:

Arról érkezett bejelentés a Főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2021. október 15-én, a délelőtti órákban, hogy a 8-as számú főút mellett, Duka térségében szalmabálák égnek. A helyszíni szemle adatai alapján megállapították, hogy a tüzet szándékos gyújtogatás okozta. A celldömölki rendőrök a részletes adatgyűjtésnek köszönhetően rövid időn belül elfogták a gyújtogatás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható román állampolgárt, aki kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Kihallgatását követően a 22 éves férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a Szombathelyi Járásbíróság 2021. október 17-én elrendelt – tájékoztatott a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Előzmény:

https://www.vaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/hatszaz-szalmabala-gyulladt-ki-duka-kozeleben-fotok-5388719/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában