Frissen Vasból

2021.11.16. 08:47

Halálos tömegszerencsétlenség Celldömölknél: a rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát

Egy 52 éves pápai férfi a gyanúsított.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt 2021. május 6-án, a 834-es számú főúton. Egy pápai lakos járműszerelvénnyel közlekedett Celldömölk felől Pápa irányába. Haladása során a főútvonal 23-as kilométerszelvényében egy, vele azonos irányba haladó autóbusz előzésébe kezdett. A járműszerelvénnyel szemben szabályosan közlekedő gépkocsi vezetője azért, hogy az ütközést elkerülje, járművét balra kormányozta, melynek következtében elvesztette uralmát a gépkocsi irányítása felett, áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba és összeütközött az autóbusszal. A személygépkocsi vezetője és utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen mindketten életüket vesztették. Az autóbusz tizenhárom utasa közül három személy súlyos, nyolc személy könnyű sérüléseket szenvedett – közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök az eljárás során a helyszíni szemle, valamint a lefolytatott helyszíni bizonyítási kísérlet adatai alapján, továbbá az igazságügyi szakértői vélemények beszerzését és egyéb nyomozási cselekmények elvégzését követően, az 52 éves járművezetőt halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Fotó: Horváth Balázs

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóságának Közlekedésrendészeti Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/busszal-utkozott-egy-auto-celldomolk-es-mersevat-kozott-4902391/

Ezek is érdekelhetik