Frissen Vasból

2021.11.23. 19:00

Súlyosan bántalmazták zárkatársukat a rabok a szombathelyi börtönben

A Szombathelyi Járásbíróság társtettesként elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt a többszörös visszaeső I. rendű vádlottat 1 év 8 hónap, a visszaeső II. rendű vádlottat 1 év 6 hónap végrehajtandó börtönre ítélte azzal, hogy a vádlottak nem bocsáthatók feltételes szabadságra.

vaol.hu

Az ügyészség és a vádlott a vádemelés előtt egyezséget köthet a bűnösség beismeréséről és ennek következményeiről Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

A tényállás szerint a vádlottak 2019 szeptemberében a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet egyik zárkájában voltak elhelyezve másik két rabbal együtt. 2019. szeptember 25-én este a II. rendű vádlott szólt a sértettnek, hogy „papucsozzanak”, azaz a sértett kezében lévő papucsokat ütögette – adta hírül a Szombathelyi Törvényszék.

Kis idő múlva a II. rendű terhelt azt javasolta, hogy kis erővel, de egymás testére mérjenek ütéseket. Az ütések azonban felerősödtek, majd csatlakozott hozzájuk az I. rendű vádlott is. Ököllel többször megütötték a sértett fejét, az arca bal oldalát az állkapocsnál, a bal és jobb fülét, fejét, bordáit. A bántalmazásoktól a sértett a földre került, ahol több alkalommal a hátát és a bordáit is megrugdosták. A sértett többszörös sérüléseket szenvedett el, amelyek gyógytartama kb. 4-6 hét. A sértett mindkettő dobhártyája is megsérült, de a szakértői vélemény megállapítása szerint a dobhártyák sérüléséből eredő repedéshez hallócsont láncolati megszakadás nem társult, így az elszenvedett sérülésekből eredően maradandó fogyatékosság, súlyos egészségromlás nem keletkezett.

Az ítélet mindkettő vádlottra jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában