Lezárt akta

2022.11.17. 13:10

Tizenhét migráns zsúfolódott össze a gépkocsiban - Bűnszervezet tagja volt az ukrán embercsempész

Az ukrán férfi bűnszervezet tagjaként szállított migránsokat. A Vas megyei rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

police.hu

Forrás: police.hu

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Vas megyei rendőrök 2022. augusztus 3-án, a délutáni órákban, Vasalja térségében állítottak meg egy ukrán forgalmi rendszámú gépkocsit, amelyet egy ukrán állampolgárságú férfi vezetett. A gépkocsiban a sofőrön kívül tizenhét, magát szír állampolgárnak mondó személy utazott. A rendőri intézkedés során az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az ukrán sofőrt a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság elrendelt - írja a police.hu.

Az eljárás során beszerzett információk alapján megállapították, hogy a férfi egy bűnszervezet tagjaként szállított illegális migránsokat az országhatár irányába. Vele szemben a csempészett személyek sanyargatásával, bűnszervezet tagjaként elkövetett embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya.

A szükséges eljárási cselekményeket a Főkapitányság Bűnügyi Osztálya elvégezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Körmendi Járási Ügyészségnek megküldte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában