Vádemelés

2023.03.08. 08:09

Fogvatartottak és prostitúcióra kényszerítettek egy 19 éves lányt Szombathelyen

A Vas Vármegyei Főügyészség emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt emelt vádat azzal a két férfival szemben, akik a vád szerint hónapokon keresztül prostitúcióra kényszerítettek egy fiatal nőt.

Vas Vármegyei Főügyészség

Illusztráció!

Forrás: Pixabay

A Vas Vármegyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a vádirat szerint az egyik férfi 2021 februárjában ismerkedett meg a tizenkilenc éves, megfelelő családi, anyagi és érzelmi háttérrel nem rendelkező sértettel, és – azért, hogy prostitúcióra kényszerítse – elhitette vele, érte hagyta el a családját, majd a nőt többször megverte, gyermekei bántalmazásával fenyegette, illetve az okmányait is elvette. A vádlottak – vagyoni haszonszerzés érdekében – ruhátlan fényképeket készítettek róla és internetes szexpartnerkereső oldalon szexuális szolgáltatás nyújtására hirdették meg. A megvádolt férfiak – azért, hogy a sértett távozását megakadályozzák – folyamatosan felügyelték és többször közösen szállították a kuncsaftokhoz a megfélemlített nőt. A vádlottak Szombathelyen és az ország több városában akként folytatták a cselekményüket, hogy egy-egy helységben 3-6 napot töltöttek, majd utaztak tovább. A kihasznált nő hetente legalább 350 ezer forint bevételre tett szert, melyet teljes egészében átadott a vádlottaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában