Összesítés

2023.04.11. 09:34

Elképesztő adat: 39 baleset történt a vasi utakon a húsvéti hosszú hétvégén

Harminckilenc közlekedési balesetről érkezett bejelentés a Főkapitányságra. A balesetek megelőzhetők, ha fokozott figyelemmel, a szabályokat betartva közlekedünk.

Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Illusztráció!

A Vas vármegyei egyenruhások 2023. április 6-án 5 óra és 2023. április 11-én 5 óra közötti időben egy, súlyos, kilenc, könnyű és huszonkilenc, anyagi kárral végződött közlekedési balesetnél intézkedtek - tájékoztat a részletekről a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A hosszú hétvégén is kiemelt figyelmet fordítottak a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer helyes használatának ellenőrzésére, valamint az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrésére. Az ellenőrzések elsősorban ezúttal is a balesetek megelőzésére irányultak.

Az egyenruhások hat olyan járművezetőt is igazoltattak, akik szeszes ital fogyasztását követően vettek részt járművükkel a közúti forgalomban, ketten balesetet is okoztak.

Egy helyi lakos elektromos rollerrel Szombathelyen, a Körmendi úton közlekedett a gyalogjárdán, melynek során elvesztette uralmát járműve felett és a földre esett. A balesetben könnyebben megsérült a rolleres. A helyszíni intézkedés során pozitív értéket mutatott a vele szemben alkalmazott alkoholteszter.

Egy őrimogyorósdi férfi kerékpárjával közlekedett Körmenden, a Thököly Imre utcában, amikor haladása során elvesztette uralmát járműve felett és biciklijéről a földre esett. A férfi könnyű sérüléseket szenvedett a baleset során. Az intézkedés során felmerült annak a gyanúja, hogy a személy szeszes ital fogyasztását követően ült a kerékpárjára, melyet a vele szemben alkalmazott alkoholszonda eredménye is igazolt.

További négy esetben indítottak a Vas vármegyei rendőrök büntetőeljárást járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, két sárvári, egy szombathelyi, valamint egy csepregi sofőrrel szemben.

A celldömölki rendőrök 2023. április 8-án, a délelőtti órákban, Kemenesmagasi belterületén intézkedtek egy helyi sofőrrel szemben, aki úgy vett részt autójával a forgalomban, hogy nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel. Megállapították továbbá, hogy a gépkocsivezető az autóra egy másik jármű hatósági jelzését szerelte fel, továbbá a gépkocsinak a műszaki érvényessége lejárt és érvényes kötelező felelősségbiztosítással sem rendelkezett. A férfit a Celldömölki Rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták és vele szemben egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást, engedély nélküli vezetés, valamint további közlekedési szabálysértések elkövetése miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

A sárvári egyenruhások egy 29 éves férfival szemben intézkedtek Sárváron 2023. április 10-én, az esti órákban. Az igazoltatás során megállapították, hogy a férfi ellen a Gyulai Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot bocsátott ki lopás bűncselekmény elkövetése miatt. A körözött személyt a rendőrök elfogták és a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársainak átadták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában