Kék hír

2023.10.17. 13:23

Balhé miatt vonultak a rendőrök a szombathelyi városháza elé - Húsklopfolóval és sodrófával estek egymásnak - videó - frissítve!

Információink szerint verekedés volt Szombathelyen, közel a városházához.

Horváth László

Forrás: police.hu

Frissítés:

Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint négy férfi és egy nő verekedett össze Szombathelyen kedden. Csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult ellenük eljárás. A főkapitányságra 2023. október 17-én délelőtt érkezett bejelentés arról, hogy Szombathelyen, a Fő téren többen összeverekedtek - írja a police.hu.

Ezt követően a rendőrök négy férfit és egy nőt állítottak elő a Szombathelyi Rendőrkapitányságra, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy előzetes szóváltást követően tettleg bántalmazták egymást. Az adatok alapján az elkövetéshez gázspray-t és különböző konyhai eszközöket – sodrófát, húsklopfolót – is használtak.

A szombathelyi nyomozók a garázdákat csoportosan, a köznyugalmat megzavarva és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket.

Előzmények:

Információink szerint többen összeverekedtek a városháza előtt kedden délelőtt. Az incidenst meg is találtuk az idokep.hu webkameráján. Ezen látni, hogy több rendőrautó érkezik a helyszínre. Bár a rendőrkocsikat a videón a városháza előtt látni, úgy tudjuk a verekedés kicsit odébb a sikátor felé volt. 

Az elmúlt napokban egyébként volt már hasonló incidens a környéken. Sajtóinformációk szerint szombaton, rivális családok balhéztak össze. 

Májusban pedig arról számoltunk be, hogy szintén rivális családok verekedtek az Éljen Szombathely Egyesület május elsejei rendezvényén. 

Azt nem tudjuk, hogy most is ez történt-e. Kérdéseinket feltettük a Vas Vármegyei Rendőrkapitányságnak is, amint információt kapunk frissítjük cikkünket. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában