Mentőszervezet

2023.11.12. 07:00

Minősítő gyakorlat Pápocon - fotók

 Befogadóhelyet alakítottak ki, gátat építettek, árkot tisztítottak - újra minősítő gyakorlatot tartott a település mentőszervezete és önkéntes tűzoltó egyesülete szombaton.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Katasztrófavédelem

A barátságtalan, esős idő se szegte a résztvevők kedvét, összehangolt munkával teljesítették az egymásra épülő feladatokat – a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felügyelete mellett. 

Nováky Ernő polgármester, mint az Önkéntes Települési Mentőszerveze (Helyi Polgári védelmi Szervezet) vezetője, valamint Pápoc Község Önkéntes Tűzoltó Egyesületének elnöke elmondta: ötévente kötelező minősítő gyakorlatot tartaniuk, azaz: meg kell mutatniuk: képesek a rájuk szabott feladatok ellátására.  

Az elméleti felkészítés után több külső helyszínen bizonyították tudásukat és rátermettégüket a pápóci mentőszervezet és a tűzoltó egyesület tagjai: előbb befogadóhelyet alakítottak ki, majd a Rába és a Lánka-patak mentén az árvízi védekezést gyakorolták: egyebek mellett nyúlgátat építettek, szivattyúztak, vonalvilágítást építettek. Ezután a levezető árkot tisztították meg egyrészt a benőtt növényzettől, másrészt az illegálisan ide hordott szeméttől. A lokális csapadék miatt pedig nagyon fontos az áteresztő árkok kipucolása, ez szintén része volt a minősítő gyakorlatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában