Csalás

2024.02.19. 12:45

Tíz millió forintot emeltek le csalók egy sárvári nő számlájáról

A Mátrix Projekt keretén belül egy budapesti nővel szemben folytatnak büntetőeljárást a vasi nyomozók, aki a sértett számlájáról a korábban felvett tízmilliós hitelt emelte le.

Vaol.hu

Forrás: MW-archív

Újra és újra felhívjuk a figyelmet arra, hogy semmilyen körülmények között ne adják meg az internetbanki adataikat, bankkártya számukat, CVC kódjukat, legfőképp, ha Önök az eladók. Ennek ellenére sajnos még sokan jóhiszeműen megteszik ezt - írja a police.hu.

Egy budapesti nővel szemben folytatnak nyomozást a vasi nyomozók, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy vármegyei sértett adatait megszerezve, majd azzal visszaélve közel tízmillió forintot csalt ki tőle.

Egy sárvári nő hirdette egy ismert online piactéren eladásra szánt termékeit, amelyekre rövid időn belül jelentkezett is egy vevő, aki email-címet kért, @ jel nélkül. Az eladó elküldte a rövidített címet, majd kis idő elteltével válaszként az online piactér egy banki felülete jelentkezett. A sértett ezen az oldalon kiválasztotta számlavezető bankját, kitöltötte bankkártya adatait, megadta CVC kódját, majd a rendszer lefagyott.

Sajnos csak látszólag, hisz közben az adatokkal visszaélve és azokat eltérítve a nő számlájáról közel tízmillió forintot emelt le az elkövető egy cég számlájára. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható budapesti nő ezt követően több helyen pénzt vett fel és valutát váltott.

A sértett másnap szembesült azzal, hogy a hitelként felvett összeg eltűnt a számlájáról.

A rendőrök azonosították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható nőt, akit kihallgattak, majd lakhelyén kutatást végeztek. A vagyonmegtérülés biztosítása érdekében a Kft., valamint a budapesti nő számlájáról lefoglaltak közel nyolc és félmillió forintot.

A gyanúsított ellen pénzmosás bűntett elkövetése miatt folytatják az eljárást a sárvári nyomozók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában