Szerencsés kimenetelek

2024.02.13. 12:57

Videó - két esetben is jelzett a szén-monoxid-érzékelő Vas vármegyében, mindkétszer helyesen

Vaol.hu

Forrás: VN-archív

Elsőként Körmendre, a Berki utcába riasztották a tűzoltókat, ahol egy családi házban szólalt meg a készülék. A lakó rögtön elhagyta az épületet és hívta a 112-es segélyhívó telefonszámot. A város hivatásos tűzoltói légzőkészülékben behatoltak az épületbe, műszereik azonnal kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét. Különösen a gázkazán közelében emelkedett dinamikusan a mérőszám - tájékoztat hivatalos oldalán a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Nem sokkal később Szombathelyről, az Igló utcából is hasonló jelzés érkezett a vármegyei műveletirányítási központba. Itt az átfolyós vízmelegítő közelében elhelyezett készülék riasztott. A tűzoltók, illetve a gázszolgáltató szakemberei rekonstruálták az esetet, és magas szénmonoxid-koncentációt mértek a levegőben. A tűzoltók átszellőztették az épületet, a gázszolgáltató szakemberei pedig leplombálták a gázkészüléket és megtiltották annak használatát. 

Az esetek során a készülék jelzésének és a gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően senki nem sérült meg. A lakók mindkét esetben egyéb módon is meg tudták oldani a fűtést, így lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában