Ítélet

2024.04.29. 08:12

A prostituáltként dolgozó nő pénzén élt egy férfi Vasban - Ezt a börtönbüntetést kapta

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A Vas Vármegyei Főügyészség másodfokú ügyészségként a büntetés súlyosítását eredményesen indítványozta azon vádlott ügyében, akit a Körmendi Járási Ügyészség vádirata alapján eljáró Körmendi Járásbíróság folytatólagosan elkövetett kerítés bűntette és kitartottság bűntette miatt marasztalt el. A tényállás szerint a vádlott egy nőt arra bírt rá, hogy szexuális szolgáltatás nyújtásával keressen pénzt. A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit, és a nő által így keresett pénzből biztosította megélhetését.

A Körmendi Járásbíróság halmazati büntetésként a vádlottat 3 év 6 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá a prostitúcióból származó vagyoni haszonra vagyonelkobzást rendelt el.

A kétirányú fellebbezések alapján eljáró Szombathelyi Törvényszék másodfokú bíróságként az elsőfokú bíróság ítéletét akként változtatta meg, hogy a vádlottat 4 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte - közölte a Vas Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában