csaló ereszmesterek

2017.09.28. 21:56

„Ereszesek” csapnak be időseket és rongálnak Szombathely környékén

Nemcsak a megyeszékhelyen, hanem információnk szerint megyeszerte több helyen feltűntek a csalók, akik olcsón ígértek ereszcsatorna-cserét. Megtudtuk: Sében rongáltak is.

Pungor Csaba

Fotó: Unger Tamás

Fotó:

A Vas Népe keddi számában írtuk, hogy Kámonban és Herényben olcsó ház körüli munkát és ereszcsatorna-cserét ígértek azok a csalók, akik idős embereket próbálnak rászedni. Az ellenszegülőkkel szemben agresszíven léptek fel, aki élt a lehetőséggel, csúnyán rászedték. A kedvező ár vonzó volt a nyugdíjasoknak, de a munka elvégzését követően jött a feketeleves. Munkadíj-, eszköz- és anyaghozzájárulás címén további forintokat próbáltak elkérni a megrendelőn. A forgatókönyvön és a módszeren úgy tűnik, nem változtattak sokat a csalók, mert a cikkünk megjelenését követően többen is jelentkeztek, hogy ők is áldozatai voltak a házaló brigádnak. Egy séi olvasónk elmesélte, hogy náluk a kérés ellenére léptek be a munkások a családi ház kertjébe, majd – bizonyítva szakértelmüket – megrongálták az ereszt. pcsA Vas Népe keddi számában írtuk, hogy Kámonban és Herényben olcsó ház körüli munkát és ereszcsatorna-cserét ígértek azok a csalók, akik idős embereket próbálnak rászedni. Az ellenszegülőkkel szemben agresszíven léptek fel, aki élt a lehetőséggel, csúnyán rászedték. A kedvező ár vonzó volt a nyugdíjasoknak, de a munka elvégzését követően jött a feketeleves. Munkadíj-, eszköz- és anyaghozzájárulás címén további forintokat próbáltak elkérni a megrendelőn. A forgatókönyvön és a módszeren úgy tűnik, nem változtattak sokat a csalók, mert a cikkünk megjelenését követően többen is jelentkeztek, hogy ők is áldozatai voltak a házaló brigádnak. Egy séi olvasónk elmesélte, hogy náluk a kérés ellenére léptek be a munkások a családi ház kertjébe, majd – bizonyítva szakértelmüket – megrongálták az ereszt.

Fotó: Unger Tamás

Hiába mondta az uram, hogy nem vesszük igénybe a szolgáltatásukat, hajthatatlanok voltak – mesélte csalódottan a neve elhallgatását kérő idős hölgy Sében. – Az egyikük gyorsan leszabott egy darabot az ereszünkből és erősködött, hogy olcsón kicserélik az egészet. Szerencsére odaért a fiam, így nem történt nagyobb baj – mesélte. A javítást természetesen szakemberrel csináltatta meg a házaspár, de a mintegy húsz centiméteres darabért így is több ezer forintot kellett fizetniük. A faluban akadtak olyanok, akik nem voltak ennyire szerencsések. Ott már 100 ezres nagyságrendű végösszegre rúgott volna a számla. Megkerestük a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot, de feljelentés híján tehetetlen a hatóság. Az idős emberek ilyen esetben nem merik megtenni az első lépést, akad olyan is, aki nem szeretne bíróságra járni, és félnek attól is, hogy visszajönnek a csalók. A rendőrség a prevenció fontosságára helyezi a hangsúlyt: – Fontos, hogy senkit ne engedjünk a lakásba, aki személyazonosságát nem igazolta. A nyugdíjbiztosítási igazgatóság, valamint a szolgáltatók munkatársai sorszámozott, arcképes igazolvány-nyal rendelkeznek – közölte Leibinger Eszter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtóreferense. Ezek az igazolványok csak személyi igazolvánnyal együtt érvényesek, amelyeket felszólítás nélkül fel kell mutatniuk. Ha mégis bejutnak a lakásba a csalók, ne hagyjuk őket felügyelet nélkül. Távozásuk után írjuk fel a gépkocsi rendszámát, színét és típusát. Jogsértés esetén tegyünk bejelentést a rendőrség 112-es vagy a 107-es segélyhívó számán – sorolta a teendőket Leibinger Eszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában