Mesevár

2017.09.18. 08:00

A Bercsényi könyvtára bővült egy különleges kuckóval

Az iskolai könyvtár az olvasóvá nevelés fontos színtere – hangsúlyozta a mesevár avatása kapcsán Kovács Katalin, a Bercsényi Miklós Általános Iskola könyvtárosa.

Bakos Ágnes

– Tanítványaink számára minél vonzóbbá szeretnénk tenni az olvasást, a könyves környezetet, hiszen csak az olvasó gyermek válik gondolkodó felnőtté – emelte ki a tanárnő. A mesevár elkészítésének másik apropója Beke Eszter igazgatónő szándéka: az, hogy a Bercsényi igazi gyermekközpontú iskola legyen, ennek pedig ez az egyik első állomása. A legelső az volt, amikor a 2017/18-as tanév első tanítási napján üdvözlő itallal fogadta az iskola tanulóit, ugyanis azt az igazgatói célt fogalmazta meg, hogy mindenki érezze jól magát az iskolában – tanárok, diákok egyaránt. Tanuló-, illetve gyermekbarát közösségi tereket álmodott az új igazgató, ezért újult meg a mesesarok – hiszen a könyvtár nem újdonság, viszont a vonzó, színes „körítés” az.

Olvasással ünnepeltek

A héten tartották az ünnepélyes meseváravatót: az igazgatónő és az iskola könyvtárosa közösen leplezte le a kíváncsi alsó tagozatos diákok előtt a mesepolcokat körülölelő mesevárat. Versekkel és bábjátékkal színesítették az avató ünnepséget, amelynek végén a tanulók boldogan vették birtokba a megújult könyvtári teret. Volt, aki a földre kucorodva, hason fekve mélyedt bele egy-egy gyerekkönyvbe – vagyis azonnal elérte célját a kuckó: mindegy, hogyan, és (majdnem) az is mindegy, hogy milyen gyerekkönyvet, de olvassanak a gyerekek, lehetőleg már onnantól, amikor megismerik a betűket.

Kovács Katalin hangsúlyozta azt is: remélik, hogy a kreatív, színes dekoráció, a hívogató mesevár még több bercsényis kisgyermeket vonz majd az iskolai könyvtárba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában