BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!

2017.09.27. 17:44

Kilencvenéves a szombathelyi Irénke néni

A napokban töltötte be 90. életévét Irénke néni, özvegy Bagoly Imréné. Tanítónő volt nyugdíjba vonulásáig, már 35 éve él Szombathelyen.

Vas Népe

Dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntötte Irénke nénit Fotó: Szombathely.hu/Benkő Sándor

Ukkon született Németh Irén. Már 14 éve özvegy, férjével, Bagoly Imrével 54 éven át éltek házasságban. Két gyermekük született, első lányuk csak egy napot élt, Lilla lányuk pedig most hatvan-éves. Vele együtt unokája, Keszeiné Kozma Lilla, valamint dédunokája, a 14 éves Máté is köszöntötte a kilencvenéves Irénke nénit.

Dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntötte Irénke nénit
Fotó: Szombathely.hu/Benkő Sándor

A családja Veszprémben él, ahogy Irénke nénit is Veszprém megyéhez kötik dolgos évei: szülei gazdálkodók, kulákok voltak. Ukkon született Németh Irén. Már 14 éve özvegy, férjével, Bagoly Imrével 54 éven át éltek házasságban. Két gyermekük született, első lányuk csak egy napot élt, Lilla lányuk pedig most hatvan-éves. Vele együtt unokája, Keszeiné Kozma Lilla, valamint dédunokája, a 14 éves Máté is köszöntötte a kilencvenéves Irénke nénit. A családja Veszprémben él, ahogy Irénke nénit is Veszprém megyéhez kötik dolgos évei: szülei gazdálkodók, kulákok voltak. Egy testvére született, Aladár, aki ipari formatervező, művész, egyetemi docens volt. 2002-ben hunyt el. Halála után könyvet írtak munkásságáról, valamint díjat neveztek el róla.Irénke néni Pápán, a Református Nőnevelő Intézetben végzett mint tanítónő. Több évig nem taníthatott származása miatt. Aztán amikor munkába állhatott, először Nemesgulácson, majd Herenden és Veszprémben tanított, onnan ment nyugdíjba. Éppen 35 évvel ezelőtt, 1982-ben költöztek Szombathelyre, amikor férjét ide szólította a munkája: MÁV-főfelügyelő volt.Irénke néni nem hagyott fel a tanítással: nyugdíjazása után Szombathelyen is dolgozott még a Dési Huber István Általános Iskolában. Négy évvel ezelőtt, 2013-ban vasdiplomával köszöntötték a nyugdíjas tanítónőt. Ma is aktív a kilencvenéves Irénke néni: szereti a régi magyar filmeket, és nagyon sokat olvas, a Bibliát naponta forgatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában